Volharding in de pers

Uiteraard proberen wij zo vaak mogelijk in de pers te komen met de ijsvereniging. Wij hebben al diverse artikelen en foto’s opgestuurd naar diverse kranten.

Hieronder, wat gepubliceerd is tot nu toe.

Noord Hollands Dagblag 23 december 2009

Langedijker Nieuwsblad 13 januari 2010

Noord Hollands Dagblag 12 januari 2010

Voorpagina “De Koerier” 20 januari 2010

Noord Hollands Dagblad “Alkmaarsche Courant”

met een foto van onze website !

19 februari 2010

Uit het “Langedijker Nieuwsblad”

24 februari 2010

Een hulde aan onze veegploeg

die deze winter bijzonder hard gewerkt heeft

en bergen sneeuw verzet heeft.

30 januari 2013

IJsbaan Volharding Oudkarspel is klaar voor een koude winter.

Het bestuur van IJsvereniging “De Volharding” in Oudkarspel heeft hard gewerkt afgelopen periode. De ijsbaan ligt er weer prachtig bij. Het weiland is weer volgelopen met water en de machines hebben weer een onderhoudsbeurt gehad. Maar het meest trots is men op de nieuwe led verlichting. Met hulp van

konden nieuwe led lampen aangeschaft worden. Hiermee kan de baan veel beter verlicht worden en wordt meegedaan aan het duurzamer maken van de maatschappij. De oude verlichting verbruikte 4800 Watt en de nieuwe 1500 Watt per uur. Een forse besparing dus.

Installatie bedrijf Piet Bruijn

schonk de kabel voor de nieuwe verlichting en

Lasbedrijf John Tamis

voerde de benodigde laswerkzaamheden belangeloos uit. Kortom een prachtige samenwerking voor de Langedijker gemeenschap.

Momenteel wordt de ijsbaan gebruikt door honderden ganzen en meerkoeten als nachtelijke rustplaats. Bij invallende vorst zullen deze hun plaats verruilen door honderden enthousiaste schaatsliefhebbers. Doordat er maar zon’n 10 centimeter water op de baan staat bevriest deze snel en is ook erg veilig. Als je door het ijs zou zakken loopt je een paar natte voeten op maar meer ook niet.

De leden van de vereniging ontvangen eerdaags weer een mail met het verzoek om de contributie te betalen. Voor 10 euro mag een heel gezin dan weer onbeperkt schaatsen als er ijs ligt. Ook de gezellige kantine met houtkachel zal weer bemand worden door vele vrijwilligers. We kijken nu al uit naar de warme chocolademelk met of zonder slagroom. Nu maar hopen op een snel invallende vorst. “de Volharding” is er helemaal klaar voor.

Wilt u lid/donateur worden  voor 10 euro  per jaar meldt u dan aan bij volharding.ledenadm@gmail.com.

Pers bericht 14 december 2018